EU projekti10.12.2017.

Tvrtka Marex elektrostroj d.o.o. 01.09.2017.godine započela je provedbu EU projekta:

„ Povećanje konkurentnosti uvođenjem certificiranih proizvoda – Marex Elektrostroj d.o.o. “

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga: Certifikacijom proizvoda do tržišta K.K.03.2.1.08

Sažetak:

Tvrtka ima 30 zaposlenih, stručnjake za projektiranje, proizvodnju i nadzor, potrebne suglasnosti za obavljanje poslova, te je uvela standarde upravljanja kvalitetom i posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša. Tvrtka već dugi niz godina ostvaruje dobre rezultate što je potvrda kvalitete proizvoda i usluga te kontinuirane prisutnosti na tržištu.

Glavni proizvod tvrtke Marex elektrostroj je priključni energetski ormar namijenjen za opskrbu strujom, vodom, telefonom i TV/SAT u marinama i lukama, autokampovima te apartmanskim naseljima te moraju zadovoljiti visoke standarde kvalitete i sigurnosti. Izrađuju se iz 4 vrste materijala, ovisno o potrebama kupaca: betona, poliestera, inoxa (inox ormari mogu se elektrostatski plastificirati u željenu boju) i kamena. Ormari se opremaju prema zahtjevu kupca a izrađuju se prema normama - kampovi: HRN HD 384.7.708 S2 i marine: HRN IEC 60364-7-709.

Proizvodni program se temelji na izradi visokokvalitetnih proizvoda prilagođenih individualnim potrebama kupaca. Glavno tržište prodaje je domaće tržište. Glavni kupci proizvoda i usluga su marine, kampovi, komunalna društva i lokalna samouprava koja želi pored energetski učinkovitih uređaja i funkcionalnosti svojim korisnicima i građanima pružiti i jedinstveni vizualni doživljaj.

Misija tvrtke je stvaranje visokokvalitetnih proizvoda i usluga koji osvajaju povjerenje i sigurnost kupaca. Dugoročni cilj tvrtke je ojačati tržišnu poziciju u zemlji, te iskoristi priliku na tržištu koja se otvara kroz rastuće investicije u turizmu, komunalnoj infrastrukturi i građevinarstvu i izaći s proizvodima na međunarodno tržište.

Svrha projekta je, sukladno misiji tvrtke, certificiranje vlastitih proizvoda sa CE oznakom čime će tvrtka potvrditi da su proizvodi kontinuirane kvalitete i sigurnosti te da su usklađeni sa europskim normama koje su propisane usklađenim zakonodavstvom Zajednice , čime će se omogućiti pristup jedinstvenom europskom tržištu kao i pristup ostalim stranim tržištima. Navedenim se povećava konkurentnost tvrtke te se osigurava povjerenje kupaca kojima će se transparentno osigurati potvrda o kvaliteti proizvoda.

 

Razdoblje provedbe projekta: 01.09.2017. do 01.09.2018.

Ukupna vrijednost projekta: 691.625,00 Kn

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta:  553.300,00 Kn

Iznos koji sufinancira EU: 470.300,00 Kn

 

Ciljevi projekta su:

 

- Označavanje CE oznakom 17 proizvoda iz vlastitog proizvodnog asortimana

- Povećanje ukupnog prihoda

- Povećanje izvoza

 

Kontakt za više informacija:

e-mail: direktor@marex-es.hr ; tatjana.beneti@marex-es.hr

Tel.:+385(0)23/343-174

Fax.: +385(0)23/340-157

Franje Krežme 6

23000 Zadar, Hrvatska

www.strukturnifondovi.hr

https://strukturnifondovi.hr/wp-content/uploads/2017/05/OPKK-2014.-2020.-tehni%C4%8Dke-izmjene.pdf

Linkovi:

Zadarski list

Radio Zadar

Zadarski list

Zadarski list

 

„Usluga dizajna, izrade i postavljanja informacije na web stranicu“ sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj za projekt: Povećanje konkurentnosti uvođenjem certificiranih proizvoda – MAREX ELEKTROSTROJ d.o.o. (K.K.03.2.1.08.0009). Sadržaj materijala isključiva je odgovornost korisnika MAREX ELEKTROSTROJ D.O.O.

 

Tvrtka Marex elektrostroj d.o.o. 06.06.2017.godine započela je provedbu EU projekta:

„Povećanje međunarodne konkurentnosti i izvoza kroz nastupe na međunarodnim sajmovima “

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga: Internacionalizacija poslovanja MSP-ova K.K.03.2.1.07

Sažetak:

Znajući kako je za razvoj i dugoročni opstanak tvrtke potrebno širiti se na međunarodna tržišta, tvrtka je odlučila nastupima na sajmovima prezentirati svoju tvrtku, odnosno proizvode i usluge potencijalnim partnerima i kupcima.

U okviru projekta  „Povećanje međunarodne konkurentnosti i izvoza kroz nastupe na međunarodnim sajmovima “ Marex elektrostroj d.o.o. će izlagati na najvećem sajmu nautike na svijetu METSTRADE (2017. i 2018. g.) čime će stvoriti preduvjet za povećanje izvoza i ukupnog prihoda.

Djelatnost tvrtke Marex elektrostroj indirektno se oslanja na poslovanje turističkog sektora, posebice nautičkog turizma, stoga je izlazak na međunarodno tržište dobar korak u svrhu postizanja dugoročne opstojnosti i razvoja tvrtke.

Razvoj nautičkog turizma mora pratiti suvremena infrastruktura marina i luka, a upravo su one ciljano tržište tvrtke jer se moraju prilagoditi globalnim kretanjima i neprestano se prilagođavati novim tehnologijama, željama i preferencijama korisnika te općenito promjenama i trendovima na svjetskom tržištu.

Visoko kvalitetni proizvodi, stručni zaposlenici, dugogodišnje iskustvo te mogućnost prilagodbe proizvoda prema željama kupaca garancija su uspjeha na međunarodnim tržištima.

Širenje na međunarodno tržište zahtijevati će proširenje obima proizvodnje, što Marex elektrostroj svojim proizvodnim i ljudskim kapacitetima može ostvariti.

Povećani obim proizvodnje generirati će veće prihode i dobit koja će se nadalje ulagati u rast i razvoj tvrtke, a to će rezultirati većom konkurentnošću tvrtke na domaćem i međunarodnom tržištu i omogućiti realizaciju glavnog cilja tvrtke - dugoročan razvoj te time i opstojnost tvrtke.

 

Razdoblje provedbe projekta: 06.06.2017. do 06.01.2019.

Ukupna vrijednost projekta: 272.475,12 Kn

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta:  252.300,12 Kn

Iznos koji sufinancira EU: 214.445,32 Kn

 

Ciljevi projekta su:

 

- Povećani prihod od prodaje u inozemstvu

- Povećani obim proizvodnje i broja zaposlenika

 

Kontakt za više informacija:

e-mail: direktor@marex-es.hr ; tatjana.beneti@marex-es.hr

Tel.:+385(0)23/343-174

Fax.: +385(0)23/340-157

Franje Krežme 6

23000 Zadar, Hrvatska

www.strukturnifondovi.hr

https://strukturnifondovi.hr/wp-content/uploads/2017/05/OPKK-2014.-2020.-tehni%C4%8Dke-izmjene.pdf

Linkovi:

http://www.marex-es.hr/hr/novosti/odrzana-pocetna-konferencija-za-projekt-povecanje-medunarodne-konkurentnosti-i-izvoza-kroz-nastupe-na-medunarodnim-sajmovima

Zadra Nova

057 info

Narodni list

Marina World UK (page 42 and 49)

Mingo hr