Marex Elektrostroj

1967. – 1980. godine

Skupina entuzijasta osniva prethodnicu tvrtke, zanatsku radnju. Zanatska se radnja bavi prvenstveno održavanjem tehničkih aparata te servisiranjem rashladnih uređaja. 1970. godine radnja preuzima servisiranje tvornice rashladnih komora i rashladnih ormara. U narednim godinama, zaposlenici započinju popravljati elektromotorne pumpe za crpilišta i generatore, a nakon 1980. godine stvoreni su preduvjeti za isporuku prvih priključnih energetskih ormara.

Marex Elektrostroj

1981. – 1990. godine

Početak proizvodnje priključnih energetskih ormara za marine i privezišta (YACHT) te zasnivanje suradnje s lancem ACI marina (1982.). Isporuka više od 700 ormara u 18 različitih ACI marina. Narednih godina, 300 ormara isporučeno je i u marinu SAS Dalmacija, u Sukošanu, najveću marinu na Mediteranu i marinu Tankercommerc u Zadru. Kratko nakon toga započinje i proizvodnja ormara za autokampove.

Marex Elektrostroj

1990. – 2010. godine

Osnivanje Marex Elektrostroja d.o.o. i prelazak tvrtke u novi radni prostor u industrijskog zoni grada Zadra, površine prostora veće od 2.000 m2. Od 1994. godine tvrtka proizvodi i svjetiljke (CROALBA) za potrebe javne rasvjete. Kako potražnja za priključnim energetskim ormarima ne prestaje, tvrtka kontinuirano povećava i unaprjeđuje vlastite proizvodne kapacitete. Nakon 2000. godine počinje proizvodnja zahtjevnijih oblika ormara od inoxa te se razvija strojarski dio, što omogućava i pružanje usluga strojarskog projektiranja i elektro projektiranja. S 2011. godinom razvijaju se preduvjeti za stvaranje „pametnih ormara“, čija serijska proizvodnja počinje nedugo nakon.

Marex Elektrostroj

2013. godine

Tvrtka se aktivno uključuje u promociju energetske učinkovitosti i i zelene ekonomije, što prepoznaje Europska Unija, osiguravši za projekt tvrtke "EE MAREX – Energy Efficiency manufacture in Marex-Elektrostroj" sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U okviru projekta izrađen je fotonaponski solarni sustav za potrebe povećanja učinkovitosti proizvodnih procesa tvrtke (dovršen 2014. godine).

Marex Elektrostroj

2015. – 2016. godine

Tvrtka je ponosni nositelj međunarodnog priznanja koji je svrstava u sam vrh domaćeg gospodarstva - Certifikata bonitetne izvrsnosti, potvrde dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada. U istom periodu, tvrtka dobiva i priznanje Hrvatske gospodarske komore – Zlatnu kunu, proglašenjem za najuspješnije trgovačko društvo u Zadarskoj županiji u 2015. godini u kategoriji malih trgovačkih društva.

Marex Elektrostroj

2017. – budućnost

Tvrtku u budućnosti vidimo na stabilnoj poziciji tržišnog lidera u kategoriji proizvodnje priključnih energetskih ormara za marine i kampove.
S vizijom širenja na europska i globalna tržišta, tvrtka nastavlja investirati u inovacije i razvoj ljudskih i tehnoloških potencijala s konačnim ciljem zasnivanja dugotrajnih međunarodnih poslovnih odnosa.

Marex Elektrostroj

Tvrtke koje su nam ukazale povjerenje

Marex Elektrostroj aci_gscale Marex Elektrostroj adklaster_gscale Marex Elektrostroj aleta_gscale Marex Elektrostroj baotic_gscale Marex Elektrostroj bijukecnt_gscale Marex Elektrostroj bnm_gscale Marex Elektrostroj fer_gscale Marex Elektrostroj frapa_gscale Marex Elektrostroj hstec_gscale Marex Elektrostroj ilirija_gscale Marex Elektrostroj marinacrikvenica_gscale Marex Elektrostroj marinatrogir_gscale