Water jet – rezanje vodenim mlazom

Waterjet tehnologija, odnosno rezanje vodenim mlazom visokog tlaka, jedan je od najbrže rastućih, netradicionalnih procesa alatnih strojeva na svijetu u posljednjih 20 godina. Primjenjuje se, između ostalog, u zrakoplovnoj  i auto industriji za učinkovito rezanje dijelova različitih oblika. Za vrlo tvrde materijale, u mlaz vode dodaje se zrnasti abraziv kako bi se povećala sila rezanja. Postupak rezanja je hladan, eliminira rizik od unosa topline u materijal ili deformacije materijala uslijed toplinskog djelovanja. Odsutnost topline i prašine stvara još sigurnije i ekološki prihvatljivo radno okruženje.
 
Nema kemijski kontaminiranih komada, ne stvara štetne pare tijekom postupka rezanja i ne zahtijeva ulja za hlađenje ili podmazivanje. Uvođenjem pet-osnih reznih glava vodeni rezač sada može stvarati kontinuirane rezove pod kutem, okretati se oko obratka i rezati pod kutom od 0-90 stupnjeva.
 
Iz širokog spektra materijala koji su pogodni za vodeno rezanje izdvajamo:
·       čelici svih vrsta
·       tvrdi materijali
·       bakar
·       aluminij
·       staklo
·       polivinilske mase
·       vekaplan
·       drvo
·       stiropor
·       višeslojni materijal različite tvrdoće slojeva
·       karbon

Proces rezanja water jet tehnologijom:

https://www.youtube.com/watch?v=Tdw5oknMkNc&t=86s


Za sva pitanja vezana uz rezanje materijala vodenim mlazom obratite nam se s povjerenjem. Naš stručni tim rado će odgovoriti na sve Vaše upite.

Tehničke specifikacije

 Uslugu rezanja vodenim mlazom vršimo strojem za 3D rezanje vodenim mlazom Flow Mach 500 opremljenim najkvalitetnijom reznom glavom, najnovijim tehnologijama visokotlačnih pumpi, najmodernijim kontrolerima  i softverom koji pruža vrhunsku točnost, fleksibilnost i brzinu rezanja i koji nam omogućuje:

- rezanje svih vrsta materijala na stolu veličine: 3000x2000mm

- maksimalna visina (debljina) obratka: 300mm

- točnost linearne ravnosti: + - 0,038 mm / m

- područje rezanja: više od 10 mogućih konfiguracija

- pumpa: HyPlex® Prime; 4.150 BAR [60.000 psi] 30Hp; DirectDrive - pruža vrhunski omjer ulazne energije i vodenog mlaza.

 

Pošalji upit

Water jet – rezanje vodenim mlazom